Catering Żory

Zamówienia przyjmujemy tylko po kontakcie telefonicznym z naszym biurem tel. 32 43 58 123, nie realizujemy zamówień wysyłanych e-mailem lub za pomocą Facebooka czy innych komunikatorów!

Cenu obowiązują od 1 Luty 2023 roku, sezon letni: 1 czerwca – 31 pażdziernika.

Minimalna ilośc zamówienia każdej pozycji to 2 sztuki!

Danie Jednostka Cena zł
Zupy i kremy    
Rosół z makaronem 1 porcja 333 ml 9
Barszcz na zakwasie 1 porcja 333 ml 8
Żurek 1 porcja 333 ml 10
Sosy    
Sos pieczeniowy 1 porcja 100 ml 3
Sos czosnkowy 1 porcja 100 ml 3
Sos borowikowy 1 porcja 100 ml 4
Dodatki    
Kluski surowe 12 sztuk 9
Bombki paryskie 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) 15
Ćwiartki ziemniaczane z boczkiem i koprem 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) 15
Ryż z warzywami 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) 17
Surówki    
Chrupiąca biała kapusta z papryką 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 14
Kapusta pekińska z kukurydzą 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 14
Kapusta pekińska z warzywami 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 15
Kapusta biała z koperkiem 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 14
Surówka z marchewki 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 14
Fantazja selerowa 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 15
Sałatki    
Kapusta czerwona 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 14
Buraczki 1 miseczka 9
Jarzyny gotowane z sosem beszamelowym lub czosnkowym 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 18
Kapusta biała duszona 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 14
Jarzynowa 1 kg 25
Grecka 1 miska 22,00 cena obowiązująca w sezonie letnim
Grecka 1 miska 27,00 cena obowiązująca w sezonie zimowym
Lodowa z sosem winegret 1 miska 20,00 cena obowiązująca w sezonie letnim
Lodowa z sosem winegret 1 miska 25,00 cena obowiązująca w sezonie zimowym
Colesław 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 15
 Kapusta zasmażana 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) 18
Mix sałat z mozarellą i orzeszkami 1 miska 22,00 cena obowiązująca w sezonie letnim
Mix sałat z mozarellą i orzeszkami 1 miska 27,00 cena obowiązująca w sezonie zimowym
Sałatki do zimnej płyty (minimum dwie sztuki z każdego rodzaju)    
Meksykańska 1 miseczka 15
Makaronowa 1 miseczka 15
Tortelini 1 miseczka 15
Egzotyczna 1 miseczka 15
Porowa 1 miseczka 15
Gyros 1 miska 24
Cezar 1 talerz 25,00 cena obowiązująca w sezonie letnim
Cezar 1 talerz 28,00 cena obowiązująca w sezonie zimowym
Makaronowa z grillowanymi warzywami 1 miska 24
Brokułowa z sosem czosnkowym i kurczakiem pieczonym 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) 24
Brokuły z fetą ,prażonymi płatkami migdałowymi i jajkiem 1 talerz okrągły 22
Mięsa    
DRÓB    
Kotlet w panierce klasycznej 1 szt 13
Kotlet w płatkach migdałowych 1 szt 14
Kotlet w panierce sezamowej 1 szt 14
Kotlet w płatkach kukurydzianych 1 szt 14
Nuggetsy różne panierki plus sos czosnkowy 10 szt 25
Gotowana rolada drobiowa z borowikami i serem 1 szt 16
Pierś drobiowa z warzywami zapiekany serem 1 szt 16
Udko z kurczaka 1 szt 12
Kulki z prażonym boczkiem i mozzarellą 2 sztuki porcja 16
Udko z kurczaka faszerowane grzybami 1 szt 16
Devolaille z pieczarkami i serem 1 szt 15
Udko z kaczki 1 szt 17
De volaille (ser, szynka, papryka, pietruszka) 1 szt 15
Kulki z masełkiem czosnkowym 2 szt. porcja 15
Piers z kurczaka ze szpinakiem i serem feta 1 szt 15
Szaszłyk drobiowy z warzywami 1 szt. 14
Szyszka migdałowa 1 szt 15
Filet z suszonymi pomidorami i serem blue 1 szt 15
Tęczowa łódka 1 szt 15
WOŁOWINA    
Rolada wołowa 1 szt. 17
Rumsztyk z cebulą 1 szt. 18
WIEPRZOWINA    
Kotlet schabowy 1 szt. 13
Rolada wieprzowa 1 szt. 14
Sakwa schabowa ze szpinakiem i serem camembert 1 szt. 15
Kula schabowa z farszem pieczarkowo-warzywnym 1 szt. 15
Karczek pieczony 1 szt. 14
Karczek z grila z cebulką 1 szt. 15
Szaszłyk wieprzowy 1 szt. 14
Karczek w sosie chilli Wg wagi 50
Schab faszerowany porem 1 szt. 15
Łódka schabowa z brokułem i sosem czosnkowym 1 szt. 15
Polędwiczki w sosie borowikowym Wg wagi 65,00/kg
 Golnko wędzone Wg wagi  55,00/kg
Golonko gotowane bez kości Wg wagi  50,00/kg
 Golonko gotowane z kością Wg wagi  55,00/kg
Dania gorące    
Flaczki wołowe 300 g 10
Bogracz wołowy z kluseczkami 300 g 14
Strogonow 300 g 14
Krokiet z mięsem 1 szt 6
Krokiet z kapustą i grzybami 1 szt 7
Krokiet z pieczarką i serem 1 szt 8
Ozór  wieprzowy na maśle Wg wagi 55,00/kg
Ozór wieprzowy sosie chrzanowym Wg wagi 45,00/kg
Łopatka Gaździnej wg wagi (ok.3-5kg) 50,00/kg
Prosie pieczone ok. 3 kg Wg wagi 60,00/kg
Zimne zakąski    
GALARETKI    
Szynka z nadzieniem serowo chrzanowym 4 szt 15
Golonko w galarecie 1 szt (kubek) 5
Galaretka z kurczaka 1 szt (kubek) 5
Ozory wp w galarecie 1 szt (kubek) 5
Łódeczki drobiowe pod chrzanową pierzynką (min dwa talerze) – 8 sztuk 20
ŚLEDZIE    
Sałatka śledziowa 1 miska 15
Mix śledziowy 1 rawierka 22
Filet w cieście opiekany 0,5 kg 1 rawierka 21
Śledż po japońsku 1 talerz 17
Śledz w sosie musztardowym 1 talerz 16
JAJA    
 Jaja w sosie tatarskim, 6 połówek 1 talerz 18
Jaja faszerowane pastami 7 połówek 1 talerz 23
Chrupiące jaja nadziewane mięsem z dipem chrzanowym 6 szt 1 talerz 20
Ryby    
Karp Wg wagi 50,00kg
Pstrąg Wg wagi 55,00kg
Łosoś Wg wagi 110,00kg
Łosoś ze szpinakiem na tagiatelli Porcja ok 15dkg łososia(2 plastry) 30
Dorsz Wg wagi 60,00kg
Miruna Wg wagi 65,00kg
Inne    
Kanapki na bułce kanapkowej 1 szt 5
Kanapki na krakersie 1 szt 3
Deska serów 1 deska 32
Patera wędlin – mała 1 patera 48
Patera wędlin – duża 1 patera 62
Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – mała 1 patera 53
Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – duża 1 patera 72
Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – mała 1 patera 55
Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – duża 1 patera 75
Tatar Wg wagi 70,00/kg
Pierogi z mięsem 10 szt 25
Pierogi z kapusta i grzybami 10 szt 25
Pierogi ze szpinkaiem 10 szt 25
Pierogi ruskie 10 szt 25
Kruche babeczki z pastami (minimu dwie porcje) 8 szt 24
Tortille (minimum dwie porcje) 10 szt 24
Bagietka faszerowana twarogiem i warzywami (minmum dwie porcje) 8 szt 24
Torty i desery    
Kopa 1 szt 55
Szpajza bakaliowa z alkoholem, czekoladowa, rafaello 1 szt 40
Szpajza cytrynowa, ptasie mleczko 1 szt. 35
Tort śmietanowy duzy: szwarcwaldzki, z owocami, rafaello 1 szt 150
Tort kremowy duże: czekoladowy, orzechowy, kawowy 1 szt 160
Tort bezowy(sezonowo) 1 szt 170
Torty śmietanowe  średnie  szwarcwaldzki, z owocami, rafaello 1 szt 120
Torty kremowe średni: czekoladowy, orzechowy, kawowy 1 szt 140
Istnieje możliwośc zamówienia ciasta 1 kawałek  6,00zł