Catering Żory
Zamówienia przyjmujemy tylko po kontakcie telefonicznym z naszym biurem tel. 32 43 58 123, nie realizujemy zamówień wysyłanych e-mailem lub za pomocą Facebooka czy innych komunikatorów!
Cenu obowiązują od 1 Luty 2023 roku, sezon letni: 1 czerwca – 31 pażdziernika.
Minimalna ilośc zamówienia każdej pozycji to 2 sztuki!
Danie | Jednostka | Cena zł |
Zupy i kremy | ||
Rosół z makaronem | 1 porcja 333 ml | 9 |
Barszcz na zakwasie | 1 porcja 333 ml | 8 |
Żurek | 1 porcja 333 ml | 10 |
Sosy | ||
Sos pieczeniowy | 1 porcja 100 ml | 3 |
Sos czosnkowy | 1 porcja 100 ml | 3 |
Sos borowikowy | 1 porcja 100 ml | 4 |
Dodatki | ||
Kluski surowe | 12 sztuk | 9 |
Bombki paryskie | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 15 |
Ćwiartki ziemniaczane z boczkiem i koprem | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 15 |
Ryż z warzywami | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 18 |
Surówki | ||
Chrupiąca biała kapusta z papryką | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 16 |
Kapusta pekińska z kukurydzą | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 16 |
Kapusta pekińska z warzywami | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 17 |
Kapusta biała z koperkiem | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 16 |
Surówka z marchewki | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 16 |
Fantazja selerowa | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 17 |
Sałatki | ||
Kapusta czerwona | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 16 |
Buraczki | 1 miseczka | 9 |
Jarzyny gotowane z sosem czosnkowym | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 20 |
Kapusta biała duszona | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 16 |
Jarzynowa | 1 kg | 30 |
Grecka | 1 miska | 25,00 cena obowiązująca w sezonie letnim |
Grecka | 1 miska | 29,00 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
Lodowa z sosem winegret | 1 miska | 24,00 cena obowiązująca w sezonie letnim |
Lodowa z sosem winegret | 1 miska | 28,00 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
Colesław | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 18 |
Kapusta zasmażana | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 20 |
Mix sałat z mozarellą i orzeszkami | 1 miska | 24,00 cena obowiązująca w sezonie letnim |
Mix sałat z mozarellą i orzeszkami | 1 miska | 29,00 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
Sałatki do zimnej płyty (minimum dwie sztuki z każdego rodzaju) | ||
Meksykańska | 1 miseczka | 18 |
Makaronowa | 1 miseczka | 18 |
Tortelini | 1 miseczka | 18 |
Egzotyczna | 1 miseczka | 18 |
Porowa | 1 miseczka | 18 |
Gyros | 1 miska | 28 |
Cezar | 1 talerz | 28,00 cena obowiązująca w sezonie letnim |
Cezar | 1 talerz | 30,00 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
Makaronowa z grillowanymi warzywami | 1 miska | 28 |
Brokułowa z sosem czosnkowym i kurczakiem pieczonym | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 28 |
Brokuły z fetą ,prażonymi płatkami migdałowymi i jajkiem | 1 talerz okrągły | 28 |
Mięsa | ||
DRÓB | ||
Kotlet w panierce klasycznej | 1 szt | 14 |
Kotlet w płatkach migdałowych | 1 szt | 15 |
Kotlet w panierce sezamowej | 1 szt | 15 |
Kotlet w płatkach kukurydzianych | 1 szt | 15 |
Nuggetsy różne panierki plus sos czosnkowy | 10 szt | 28 |
Gotowana rolada drobiowa z borowikami i serem | 1 szt | 17 |
Pierś drobiowa z warzywami zapiekany serem | 1 szt | 17 |
Udko z kurczaka | 1 szt | 13 |
Kulki z prażonym boczkiem i mozzarellą | 2 sztuki porcja | 18 |
Udko z kurczaka faszerowane grzybami | 1 szt | 17 |
Devolaille z pieczarkami i serem | 1 szt | 17 |
Udko z kaczki | 1 szt | 17 |
De volaille (ser, szynka, papryka, pietruszka) | 1 szt | 17 |
Kulki z masełkiem czosnkowym | 2 szt. porcja | 17 |
Piers z kurczaka ze szpinakiem i serem feta | 1 szt | 17 |
Szaszłyk drobiowy z warzywami | 1 szt. | 16 |
Szyszka migdałowa | 1 szt | 17 |
Filet z suszonymi pomidorami i serem blue | 1 szt | 16 |
Tęczowa łódka | 1 szt | 16 |
WOŁOWINA | ||
Rolada wołowa | 1 szt. | 17 |
Rumsztyk z cebulą | 1 szt. | 18 |
WIEPRZOWINA | ||
Kotlet schabowy | 1 szt. | 15 |
Rolada wieprzowa | 1 szt. | 16 |
Sakwa schabowa ze szpinakiem i serem camembert | 1 szt. | 17 |
Kula schabowa z farszem pieczarkowo-warzywnym | 1 szt. | 17 |
Karczek pieczony | 1 szt. | 15 |
Karczek z grila z cebulką | 1 szt. | 16 |
Szaszłyk wieprzowy | 1 szt. | 15 |
Karczek w sosie chilli | Wg wagi | 60 |
Schab faszerowany porem | 1 szt. | 16 |
Łódka schabowa z brokułem i sosem czosnkowym | 1 szt. | 17 |
Polędwiczki w sosie borowikowym | Wg wagi | 75,00/kg |
Golonko wędzone | Wg wagi | 55,00/kg |
Golonko gotowane bez kości | Wg wagi | 50,00/kg |
Golonko gotowane z kością | Wg wagi | 55,00/kg |
Dania gorące | ||
Flaczki wołowe | 300 g | 12 |
Bogracz wołowy z kluseczkami | 300 g | 15 |
Strogonow | 300 g | 15 |
Krokiet z mięsem | 1 szt | 6 |
Krokiet z kapustą i grzybami | 1 szt | 7 |
Krokiet z pieczarką i serem | 1 szt | 8 |
Łopatka Gaździnej | wg wagi (ok.3-5kg) | 55,00/kg |
Prosie pieczone | ok. 3 kg Wg wagi | 65,00/kg |
Zimne zakąski | ||
GALARETKI | ||
Szynka z nadzieniem serowo chrzanowym | 4 szt | 18 |
Golonko w galarecie | 1 szt (kubek) | 5 |
Galaretka z kurczaka | 1 szt (kubek) | 5 |
Ozory wp w galarecie | 1 szt (kubek) | 5 |
Łódeczki drobiowe pod chrzanową pierzynką | (min dwa talerze) – 8 sztuk | 22 |
ŚLEDZIE | ||
Sałatka śledziowa | 1 miska | 17 |
Mix śledziowy | 1 rawierka | 25 |
Filet w cieście opiekany 0,5 kg | 1 rawierka | 23 |
Śledż po japońsku | 1 talerz | 18 |
Śledz w sosie musztardowym | 1 talerz | 18 |
JAJA | ||
Jaja w sosie tatarskim, 6 połówek | 1 talerz | 21 |
Jaja faszerowane pastami 7 połówek | 1 talerz | 27 |
Chrupiące jaja nadziewane mięsem z dipem chrzanowym 6 szt | 1 talerz | 22 |
Ryby | ||
Karp | Wg wagi | 50,00kg |
Pstrąg | Wg wagi | 55,00kg |
Łosoś | Wg wagi | 110,00kg |
Łosoś ze szpinakiem na tagiatelli | Porcja ok 15dkg łososia(2 plastry) | 35 |
Dorsz | Wg wagi | 60,00kg |
Miruna | Wg wagi | 65,00kg |
Inne | ||
Kanapki na bułce kanapkowej | 1 szt | 6 |
Kanapki na krakersie | 1 szt | 4 |
Deska serów | 1 deska | 35 |
Patera wędlin – mała | 1 patera | 55 |
Patera wędlin – duża | 1 patera | 70 |
Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – mała | 1 patera | 60 |
Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – duża | 1 patera | 80 |
Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – mała | 1 patera | 60 |
Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – duża | 1 patera | 80 |
Tatar | Wg wagi | 80,00/kg |
Pierogi z mięsem | 10 szt | 25 |
Pierogi z kapusta i grzybami | 10 szt | 25 |
Pierogi ze szpinkaiem | 10 szt | 25 |
Pierogi ruskie | 10 szt | 25 |
Kruche babeczki z pastami (minimu dwie porcje) | 8 szt | 30 |
Tortille (minimum dwie porcje) | 10 szt | 28 |
Bagietka faszerowana twarogiem i warzywami (minmum dwie porcje) | 8 szt | 26 |
Torty i desery | ||
Kopa | 1 szt | 65 |
Szpajza bakaliowa z alkoholem, czekoladowa, rafaello | 1 szt | 50 |
Szpajza cytrynowa, ptasie mleczko | 1 szt. | 45 |
Istnieje możliwośc zamówienia ciasta | 1 kawałek | 6,00zł |