Catering Żory
Zamówienia przyjmujemy tylko po kontakcie telefonicznym z naszym biurem tel. 32 43 58 123, nie realizujemy zamówień wysyłanych e-mailem lub za pomocą Facebooka czy innych komunikatorów!
Cenu obowiązują od 15 Stycznia 2024 roku, sezon letni: 1 czerwca – 31 pażdziernika.
Minimalna ilośc zamówienia każdej pozycji to 2 sztuki!
Danie | Jednostka | Cena zł |
Zupy i kremy | ||
Rosół z makaronem | 1 porcja 333 ml | 9 |
Barszcz na zakwasie | 1 porcja 333 ml | 8 |
Żurek | 1 porcja 333 ml | 10 |
Sosy | ||
Sos pieczeniowy | 1 porcja 100 ml | 3 |
Sos czosnkowy | 1 porcja 100 ml | 3 |
Sos borowikowy | 1 porcja 100 ml | 4 |
Dodatki | ||
Kluski surowe | 12 sztuk | 10 |
Bombki paryskie | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 18 |
Ćwiartki ziemniaczane z boczkiem i koprem | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 18 |
Ryż z warzywami | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 22 |
Surówki | ||
Chrupiąca biała kapusta z papryką | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 18 |
Kapusta pekińska z warzywami | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 20 |
Kapusta biała z koperkiem | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 19 |
Surówka z marchewki | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 19 |
Fantazja selerowa | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 20 |
Sałatki | ||
Kapusta czerwona | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 18 |
Buraczki | 1 miseczka | 9 |
Jarzynowa | 1 kg | 35 |
Grecka | 1 miska | 30 cena obowiązująca w sezonie letnim |
Grecka | 1 miska | 35 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
Colesław | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 22 |
Kapusta zasmażana | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 25 |
Mix sałat z mozarellą i orzeszkami | 1 miska | 30 cena obowiązująca w sezonie letnim |
Mix sałat z mozarellą i orzeszkami | 1 miska | 35 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
Sałatki do zimnej płyty (minimum dwie sztuki z każdego rodzaju) | ||
Meksykańska | 1 miseczka | 20 |
Tortelini | 1 miseczka | 20 |
Egzotyczna | 1 miseczka | 20 |
Gyros | 1 miska | 30 |
Cezar | 1 talerz | 30 cena obowiązująca w sezonie letnim |
Cezar | 1 talerz | 35 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
Makaronowa z grillowanymi warzywami | 1 miska | 30 |
Brokułowa z sosem czosnkowym i kurczakiem pieczonym | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 30 |
Brokuły z fetą, prażonymi płatkami migdałowymi i jajkiem | 1 talerz okrągły | 28 |
Mięsa | ||
DRÓB | ||
Kotlet w panierce klasycznej | 1 szt | 17 |
Kotlet w płatkach migdałowych | 1 szt | 18 |
Nuggetsy różne panierki plus sos czosnkowy | 10 szt | 30 |
Gotowana rolada drobiowa z borowikiem | 1 szt | 20 |
Kuleczki z prażonym boczkiem i mozarellą | 2 szt na porcję | 20 |
Pierś drobiowa zapiekana z warzywami | 1 szt | 19 |
Udko z kurczaka | 1 szt | 15 |
Udko z kurczaka faszerowane grzybami | 1 szt | 20 |
Devolaille (ser, szynka, papryka, pietruszka) | 1 szt | 20 |
Devolaille z serem | 1 szt | 19 |
Udko z kaczki | 1 szt | 20 |
Kulki z masełkiem czosnkowym | 2 szt porcja | 20 |
Piers z kurczaka ze szpinakiem i serem feta | 1 szt | 20 |
Szaszłyk drobiowy z warzywami | 1 szt | 19 |
Szyszka migdałowa | 1 szt | 20 |
Filet z suszonymi pomidorami i serem blue | 1 szt | 19 |
Łódka drobiowa z porem | 1 szt | 20 |
WOŁOWINA | ||
Rolada wołowa | 1 szt. | 22 |
Rumsztyk z cebulą | 1 szt. | 21 |
WIEPRZOWINA | ||
Kotlet schabowy | 1 szt. | 18 |
Rolada wieprzowa | 1 szt. | 19 |
Sakwa schabowa ze szpinakiem i serem camembert | 1 szt. | 20 |
Kula schabowa z farszem pieczarkowo-warzywnym | 1 szt. | 20 |
Karczek pieczony | 1 szt. | 18 |
Karczek z grila z cebulką | 1 szt. | 19 |
Łódka schabowa z brokułem i sosem czosnkowym | 1 szt. | 20 |
Polędwiczki w sosie borowikowym | Wg wagi | 75/kg |
Golonko wędzone | Wg wagi | 60/kg |
Golonko gotowane bez kości | Wg wagi | 60/kg |
Golonko gotowane z kością | Wg wagi | 55/kg |
Dania gorące | ||
Bogracz wołowy z kluseczkami | 300 g | 17 |
Krokiet z mięsem | 1 szt | 9 |
Krokiet z kapustą i grzybami | 1 szt | 10 |
Krokiet z pieczarką i serem | 1 szt | 11 |
Łopatka Gaździnej | wg wagi (ok.3-5kg) | 60/kg |
Prosie pieczone | ok. 3 kg Wg wagi | 80/kg |
Zimne zakąski | ||
GALARETKI | ||
Szynka z nadzieniem serowo chrzanowym | 4 szt | 22 |
Golonko w galarecie | 1 szt (kubek) | 6 |
Galaretka z kurczaka | 1 szt (kubek) | 6 |
Łódeczki drobiowe pod chrzanową pierzynką | (min dwa talerze) – 8 sztuk | 25 |
ŚLEDZIE | ||
Mix śledziowy | 1 rawierka | 28 |
Filet w cieście opiekany 0,5 kg | 1 rawierka | 23 |
Śledż po japońsku | 1 rawierka | 24 |
JAJA | ||
Jaja w sosie tatarskim, 6 połówek | 1 talerz | 25 |
Jaja faszerowane pastami 7 połówek | 1 rawierka | 29 |
Ryby | ||
Pstrąg | Wg wagi | 60/kg |
Łosoś | Wg wagi | 120/kg |
Łosoś ze szpinakiem na tagiatelli | Porcja ok 15dkg łososia(2 plastry) | 38 |
Dorsz | Wg wagi | 75/kg |
Miruna | Wg wagi | 80/kg |
Inne | ||
Lustro przekąsek | 1 szt | 160 |
Kanapki na bułce kanapkowej | 1 szt | 6 |
Patera wędlin – mała | 1 patera | 60 |
Patera wędlin – duża | 1 patera | 80 |
Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – mała | 1 patera | 70 |
Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – duża | 1 patera | 90 |
Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – mała | 1 patera | 70 |
Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – duża | 1 patera | 90 |
Tatar | Wg wagi | 80/kg |
Pierogi z mięsem | 10 szt | 30 |
Pierogi z kapusta i grzybami | 10 szt | 30 |
Pierogi ze szpinkaiem | 10 szt | 30 |
Pierogi ruskie | 10 szt | 30 |
Babeczki z pastą z tuńczyka | 8 szt | 30 |
Tortille (minimum dwie porcje) | 10 szt | 28 |
Bagietka faszerowana twarogiem i warzywami (minmum dwie porcje) | 8 szt | 28 |
Torty i desery | ||
Kopa | 1 szt | 65 |
Szpajza bakaliowa z alkoholem, czekoladowa, rafaello | 1 szt | 55 |
Szpajza cytrynowa, ptasie mleczko | 1 szt. | 50 |
Istnieje możliwość zamówienia ciasta | 1 kawałek | 6 |