Catering Żory
Zamówienia przyjmujemy tylko po kontakcie telefonicznym z naszym biurem tel. 32 43 58 123, nie realizujemy zamówień wysyłanych e-mailem lub za pomocą Facebooka czy innych komunikatorów!
Cenu obowiązują od 15 Stycznia 2024 roku, sezon letni: 1 czerwca – 31 pażdziernika.
Minimalna ilośc zamówienia każdej pozycji to 2 sztuki!
| Danie | Jednostka | Cena zł |
| Zupy i kremy | ||
| Rosół z makaronem | 1 porcja 333 ml | 10 |
| Barszcz na zakwasie | 1 porcja 333 ml | 11 |
| Żurek | 1 porcja 333 ml | 12 |
| Sosy | ||
| Sos pieczeniowy | 1 porcja 100 ml | 3 |
| Sos czosnkowy | 1 porcja 100 ml | 3 |
| Sos borowikowy | 1 porcja 100 ml | 6 |
| Dodatki | ||
| Kluski surowe | 12 sztuk | 10 |
| Bombki paryskie | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 18 |
| Pieczone ziemniaki z boczkiem i koperkiem | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 18 |
| Ryż z warzywami | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 22 |
| Surówki | ||
| Chrupiąca biała kapusta z papryką | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 20 |
| Kapusta pekińska z warzywami | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 22 |
| Kapusta biała z koperkiem | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 21 |
| Surówka z marchewki | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 21 |
| Fantazja selerowa | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 22 |
| Sałatki | ||
| Kapusta czerwona | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 20 |
| Buraczki | 1 miseczka | 10 |
| Jarzynowa | 1 kg | 40 |
| Grecka | 1 miska | 35 cena obowiązująca w sezonie letnim |
| Grecka | 1 miska | 40 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
| Colesław | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 22 |
| Kapusta zasmażana | 1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób) | 30 |
| Mix sałat z mozarellą i orzeszkami | 1 miska | 35cena obowiązująca w sezonie letnim |
| Mix sałat z mozarellą i orzeszkami | 1 miska | 40 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
| Sałatki do zimnej płyty (minimum dwie sztuki z każdego rodzaju) | ||
| Meksykańska | 1 miseczka | 25 |
| Tortelini | 1 miseczka | 22 |
| Gyros | 1 miska | 35 |
| Cezar | 1 talerz | 35 cena obowiązująca w sezonie letnim |
| Cezar | 1 talerz | 40 cena obowiązująca w sezonie zimowym |
| Sałatka włoska | 1 miska | 35 |
| Brokułowa z sosem czosnkowym i kurczakiem pieczonym | 1 rawierka (dla ok 4-5 osób) | 35 |
| Brokuły z fetą, prażonymi płatkami migdałowymi i jajkiem | 1 talerz okrągły | 30 |
| Mięsa | ||
| DRÓB | ||
| Kotlet w panierce klasycznej | 1 szt | 19 |
| Kotlet w płatkach migdałowych lub kukurydzianych | 1 szt | 20 |
| Nuggetsy różne panierki plus sos czosnkowy | 10 szt | 35 |
| Gotowana rolada drobiowa z borowikiem | 1 szt | 22 |
| Kuleczki z prażonym boczkiem i mozarellą | 2 szt na porcję | 24 |
| Pierś drobiowa zapiekana z warzywami | 1 szt | 22 |
| Udko z kurczaka | 1 szt | 18 |
| Devolaille z pieczarkami i serem | 1 szt | 24 |
| Devolaille (ser, szynka, papryka, pietruszka) | 1 szt | 22 |
| Devolaille z serem | 1 szt | 21 |
| Udko z kaczki | 1 szt | 23 |
| Kulki z masełkiem czosnkowym | 2 szt porcja | 23 |
| Piers z kurczaka ze szpinakiem i serem feta | 1 szt | 24 |
| Szaszłyk drobiowy z warzywami | 1 szt | 21 |
| Szyszka migdałowa | 1 szt | 23 |
| Kulki drobiowe owinięte boczkiem | 2 szt porcja | 24 |
| Łódka drobiowa z porem | 1 szt | 22 |
| WOŁOWINA | ||
| Rolada wołowa | 1 szt. | 25 |
| Rumsztyk z cebulą | 1 szt. | 24 |
| WIEPRZOWINA | ||
| Kotlet schabowy | 1 szt. | 20 |
| Rolada wieprzowa | 1 szt. | 22 |
| Sakwa schabowa ze szpinakiem i serem camembert | 1 szt. | 22 |
| Kula schabowa z farszem pieczarkowo-warzywnym | 1 szt. | 22 |
| Karczek pieczony | 1 szt. | 20 |
| Karczek z grila z cebulką | 1 szt. | 21 |
| Łódka schabowa z brokułem i sosem czosnkowym | 1 szt. | 22 |
| Polędwiczki w sosie borowikowym | Wg wagi | 80/kg |
| Golonko wędzone | Wg wagi | 70/kg |
| Golonko gotowane bez kości | Wg wagi | 65/kg |
| Golonko gotowane z kością | Wg wagi | 60/kg |
| Dania gorące | ||
| Bogracz wołowy z kluseczkami | 300 g | 20 |
| Krokiet z mięsem | 1 szt | 10 |
| Krokiet z kapustą i grzybami | 1 szt | 11 |
| Krokiet z pieczarką i serem | 1 szt | 12 |
| Łopatka Gaździnej | wg wagi (ok.3-5kg) | 60/kg |
| Prosie pieczone | ok. 3 kg Wg wagi | 80/kg |
| Zimne zakąski | ||
| GALARETKI | ||
| Golonko w galarecie | 1 szt (kubek) | 6 |
| Galaretka z kurczaka | 1 szt (kubek) | 6 |
| Łódeczki drobiowe pod chrzanową pierzynką | (min dwa talerze) – 8 sztuk | 25 |
| ŚLEDZIE | ||
| Mix śledziowy | 1 rawierka | 30 |
| Filet w cieście opiekany 0,5 kg | 1 rawierka | 25 |
| Śledż po japońsku | 1 rawierka | 28 |
| JAJA | ||
| Jaja w sosie tatarskim, 6 połówek | 1 talerz | 25 |
| Jaja faszerowane pastami 7 połówek | 1 rawierka | 29 |
| Ryby | ||
| Pstrąg | Wg wagi | 70/kg |
| Łosoś | Wg wagi | 120/kg |
| Łosoś ze szpinakiem na tagiatelli | Porcja ok 15dkg łososia(2 plastry) | 45zł |
| Dorsz | Wg wagi | 75/kg |
| Miruna | Wg wagi | 80/kg |
| Inne | ||
| Lustro przekąsek | 1 szt | 180zł |
| Kanapki na bułce kanapkowej | 1 szt | 7zł |
| Patera wędlin – mała | 1 patera | 65 |
| Patera wędlin – duża | 1 patera | 85 |
| Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – mała | 1 patera | 80 |
| Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – duża | 1 patera | 100 |
| Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – mała | 1 patera | 80 |
| Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – duża | 1 patera | 100 |
| Tatar | Wg wagi | 80/kg |
| Pierogi z mięsem | 10 szt | 35 |
| Pierogi z kapusta i grzybami | 10 szt | 35 |
| Pierogi ze szpinkaiem | 10 szt | 35 |
| Pierogi ruskie | 10 szt | 35 |
| Tortille (minimum dwie porcje) | 10 szt | 32 |
| Bagietka faszerowana twarogiem i warzywami (minmum dwie porcje) | 8 szt | 28 |
| Torty i desery | ||
| Kopa | 1 szt | 75 |
| Szpajza bakaliowa z alkoholem, czekoladowa, rafaello | 1 szt | 65 |
| Szpajza cytrynowa, ptasie mleczko | 1 szt. | 60 |
| Istnieje możliwość zamówienia ciasta | 1 kawałek | 8 |