Catering Żory

Zamówienia przyjmujemy tylko po kontakcie telefonicznym z naszym biurem tel. 32 43 58 123, nie realizujemy zamówień wysyłanych e-mailem lub za pomocą Facebooka czy innych komunikatorów!

Cenu obowiązują od 15 Stycznia 2024 roku, sezon letni: 1 czerwca – 31 pażdziernika.

Minimalna ilośc zamówienia każdej pozycji to 2 sztuki!

 

DanieJednostkaCena zł
Zupy i kremy  
Rosół z makaronem1 porcja 333 ml10
Barszcz na zakwasie1 porcja 333 ml11
Żurek1 porcja 333 ml12
Sosy  
Sos pieczeniowy1 porcja 100 ml3
Sos czosnkowy1 porcja 100 ml3
Sos borowikowy1 porcja 100 ml6
Dodatki  
Kluski surowe12 sztuk10
Bombki paryskie1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób)18
Pieczone ziemniaki z boczkiem i koperkiem1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób)18
Ryż z warzywami1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób)22
Surówki  
Chrupiąca biała kapusta z papryką1 rawierka (dla ok 4-5 osób)20
Kapusta pekińska z warzywami1 rawierka (dla ok 4-5 osób)22
Kapusta biała z koperkiem1 rawierka (dla ok 4-5 osób)21
Surówka z marchewki1 rawierka (dla ok 4-5 osób)21
Fantazja selerowa1 rawierka (dla ok 4-5 osób)22
Sałatki  
Kapusta czerwona1 rawierka (dla ok 4-5 osób)20
Buraczki1 miseczka10
Jarzynowa1 kg40
Grecka1 miska35 cena obowiązująca w sezonie letnim
Grecka1 miska40 cena obowiązująca w sezonie zimowym
Colesław1 rawierka (dla ok 4-5 osób)22
Kapusta zasmażana1 miska metalowa (dla ok 4-5 osób)30
Mix sałat z mozarellą i orzeszkami1 miska35cena obowiązująca w sezonie letnim
Mix sałat z mozarellą i orzeszkami1 miska40 cena obowiązująca w sezonie zimowym
Sałatki do zimnej płyty (minimum dwie sztuki z każdego rodzaju)  
Meksykańska1 miseczka25
Tortelini1 miseczka22
   
Gyros1 miska35
Cezar1 talerz35 cena obowiązująca w sezonie letnim
Cezar1 talerz40 cena obowiązująca w sezonie zimowym
Sałatka włoska1 miska35
Brokułowa z sosem czosnkowym i kurczakiem pieczonym1 rawierka (dla ok 4-5 osób)35
Brokuły z fetą, prażonymi płatkami migdałowymi i jajkiem1 talerz okrągły30
Mięsa  
DRÓB  
Kotlet w panierce klasycznej1 szt19
Kotlet w płatkach migdałowych lub kukurydzianych1 szt20
Nuggetsy różne panierki plus sos czosnkowy10 szt35
Gotowana rolada drobiowa z borowikiem1 szt22
Kuleczki z prażonym boczkiem i mozarellą2 szt na porcję24
Pierś drobiowa zapiekana z warzywami1 szt22
Udko z kurczaka1 szt18
Devolaille z pieczarkami i serem1 szt24
Devolaille (ser, szynka, papryka, pietruszka)1 szt22
Devolaille z serem1 szt21
Udko z kaczki1 szt23
Kulki z masełkiem czosnkowym2 szt porcja23
Piers z kurczaka ze szpinakiem i serem feta1 szt24
Szaszłyk drobiowy z warzywami1 szt21
Szyszka migdałowa1 szt23
Kulki drobiowe owinięte boczkiem 2 szt porcja24
Łódka drobiowa z porem1 szt22
WOŁOWINA  
Rolada wołowa1 szt.25
Rumsztyk z cebulą1 szt.24
WIEPRZOWINA  
Kotlet schabowy1 szt.20
Rolada wieprzowa1 szt.22
Sakwa schabowa ze szpinakiem i serem camembert1 szt.22
Kula schabowa z farszem pieczarkowo-warzywnym1 szt.22
Karczek pieczony1 szt.20
Karczek z grila z cebulką1 szt.21
Łódka schabowa z brokułem i sosem czosnkowym1 szt.22
Polędwiczki w sosie borowikowymWg wagi80/kg
 Golonko wędzoneWg wagi70/kg
Golonko gotowane bez kościWg wagi65/kg
 Golonko gotowane z kościąWg wagi60/kg
Dania gorące  
Bogracz wołowy z kluseczkami300 g20
Krokiet z mięsem1 szt10
Krokiet z kapustą i grzybami1 szt11
Krokiet z pieczarką i serem1 szt12
Łopatka Gaździnejwg wagi (ok.3-5kg)60/kg
Prosie pieczoneok. 3 kg Wg wagi80/kg
Zimne zakąski  
GALARETKI  
   
Golonko w galarecie1 szt (kubek)6
Galaretka z kurczaka1 szt (kubek)6
Łódeczki drobiowe pod chrzanową pierzynką(min dwa talerze) – 8 sztuk25
ŚLEDZIE  
Mix śledziowy1 rawierka30
Filet w cieście opiekany 0,5 kg1 rawierka25
Śledż po japońsku1 rawierka28
JAJA  
 Jaja w sosie tatarskim, 6 połówek1 talerz25
Jaja faszerowane pastami 7 połówek1 rawierka29
Ryby  
PstrągWg wagi70/kg
ŁosośWg wagi120/kg
Łosoś ze szpinakiem na tagiatelliPorcja ok 15dkg łososia(2 plastry)45zł
DorszWg wagi75/kg
MirunaWg wagi80/kg
Inne  
Lustro przekąsek1 szt180zł
Kanapki na bułce kanapkowej1 szt7zł
Patera wędlin – mała1 patera65
Patera wędlin – duża1 patera85
Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – mała1 patera80
Pieczenie na zimno z dipem słodko ostrym – duża1 patera100
Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – mała1 patera80
Zimna płyta (wędliny, pieczenie oraz sery) – duża1 patera100
TatarWg wagi80/kg
Pierogi z mięsem10 szt35
Pierogi z kapusta i grzybami10 szt35
Pierogi ze szpinkaiem10 szt35
Pierogi ruskie10 szt35
   
Tortille (minimum dwie porcje)10 szt32
Bagietka faszerowana twarogiem i warzywami (minmum dwie porcje)8 szt28
Torty i desery  
Kopa1 szt75
Szpajza bakaliowa z alkoholem, czekoladowa, rafaello1 szt65
Szpajza cytrynowa, ptasie mleczko1 szt.60
   
Istnieje możliwość zamówienia ciasta1 kawałek8